Op 8 oktober 2021 overleed plotseling mijn vrouw. Precies een jaar later op 8 oktober 2022 maakte ik een mooie urn in het atelier van ‘Gebakken Aarde’, dat geleid wordt door Lia Pieters. Samen met mijn oudste broer, Jan de beste vriend van mijn vrouw, onze liefzoon Tharange en mijn kleinkinderen Jesse en Nienke. 

 

Haar vrouwelijke rondingen en de regenboogkleuren wilden wij graag in de urn terugzien. Lia had al een en ander voorbereid, maar er was nog genoeg te doen.

Rond halfelf ontving Lia ons met koffie en koek. Daarna gingen we aan de slag. We maakten ornamenten die op de urn zouden komen. De een koos voor een wijze uil, de ander voor een lolly en ik voor een hart. Zo legden wij er alle zes onze persoonlijke touch in.

Ook maakten we kleine vaasjes die bij de urn komen te staan. Ook die werden weer heel persoonlijk.

Tussen de middag lunchten wij samen. Daarna werden de ornamenten en de urn beschilderd. De kleinkinderen mochten ook nog iets maken met de draaischijf.

Het werd een heel bijzondere dag waarbij wij allemaal vrouw, schoonzus, liefmoeder, vriendin en oma heel dicht bij ons voelden.

 

Na het bakproces heb ik met mijn dochter de as van mijn vrouw naar de urn overgebracht en deze gesloten met tweecomponentenlijm. Een week later is de urn in de tuin komen te staan.

Het was heel fijn om dit zelf te doen, het hielp ons bij ons rouwproces. En nog fijner is dat mijn vrouw altijd dicht bij me is. De vrolijke kleuren van de urn zorgen ervoor dat het verdriet langzaam zijn weg vindt. Familie en vrienden die op bezoek komen gaan altijd even naar de tuin om stil te staan bij het leven van mijn vrouw.

 

Bedankt Lia dat je deze dag voor ons mogelijk hebt gemaakt en voor de manier waarop je ons begeleid hebt. Het heeft ons allemaal geholpen in ons rouwproces. Ik hoop dat meer mensen de weg naar jouw atelier weten te vinden om op deze manier heel bewust afscheid te nemen van een geliefde.

 

Adriënne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *